Uzun süreli Schengen Vizesi almak hem maddi hem de manevi rahatlık sağlıyor bizim gibi insanlara! En basitinden aylar sonrasına almak istediğimiz ucuz uçak biletlerimizin vize korkusu olmuyor. Sayfalarca hazırlanan evraklar, randevu bulma zorluğu, vize ücreti ve çıkacak mı stresinden kurtulmanın yolu uzun süreli schengen vizesi almak ile çözülüyor.
Herkesin patır patır red yediği ya da en fazla 1 yıl süreli alabildiği bu dönemde nasıl alınır uzun süreli schengen vizesi ?
Bizim bugün Almanya’dan 2 yıllık schengenimiz gelmişken ben de hem kendi deneyimlerimden hem de çevremin deneyimlerinden bazı maddeler derledim topladım sizler için 😉
Adım adım uzun süreli schengen vizesi alma tüyoları;
- İstenilen evrakları doğru ve eksiksiz hazırlayın.
- Gidiş dönüş alınmış uçak bileti ve ödenmemiş olsa bile rezerve edilmiş konaklama belgeleriniz olsun.
- Çalışanlar için iş yeri evraklarının güncelliği kontrol edilmeli ve şirketin “geri gelip çalışacak” anlamındaki yazısı doğru yazılmalı.
- Kendi iş yeriniz ise, onun evraklarının doğruluğu da çok önemli, şüphe uyandırmamalı.
- Çalışmıyorsanız bile bir gelir göstermeniz lazım.
- Banka hesaplarına düzenli bir para girişi olmalı (maaş/ kira geliri gibi).
- Banka hesabınızda, planladığınız tatil için harcanacak para miktarı bulunmalı.
- Eğer gideceğiniz şehirde tanıdık varsa sakın mektup istemeyin! Tanıdığı var gelir gitmez mantığı ile bakıyorlarmış!
- Eğer hiç yurtdışına çıkmadıysanız önce vizesiz yerlere gidin ki pasaportunuzda giriş çıkış damgalarınız olsun (uzun süreli schengen vizesi çıkmasa bile red yememenizi sağlar).
- Hangi ülkeden vize aldıysanız ilk o ülkeye girin ya da en azından vizeniz bitmeden o ülkeye mutlaka giriş çıkış yapın. bir daha vize istemeye yüzünüz olsun.
- Daha önce vize aldığınız ülke üzerinden devam edin. Diyelim ki Almanya’dan aldınız gittiniz geldiniz. Başka bir şehrine bilet alıp yine oraya başvuru yapın. İstikrar önemli!
- Verdiğiniz evraklardaki tarihlere sadık kalmaya çalışın. O tarihlerde giriş çıkış yapmak güven sağlar.
- Eğer planladığınız başka seyahatler varsa mesela Nisan ayına bir bilet ve Haziran ayına başka bir bilet aldıysanız mutlaka tüm biletleri evraklar arasına ekleyin.
- Aldığınız randevu günü ve saatine zamanında gidin. Biyometrik fotoğrafı orada çektirin ve seyahat sigortasını oradan yaptırın.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer sizin de aklınıza gelen bir madde ya da sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlara yazabilirsiniz. Ya da daha hızlı cevap almak için instagram adresim olan Kurtluyuzbiz dm den yazabilirsiniz.
Diğer tüm Seyahat İpuçları için buraya tık tıkk..
Şimdiden bol şanslar dilerim.
Sevgilerimle..