
Corona Karantina Günlükleri – 16 (07 Temmuz 2021)
Helloooo 1 Temmuz itibariyle corona ile ilgili yasak masak kalmadı. Ama sanmayın ki pandemi bitti ☹ hemen günlük sayılara bakıp size taze bilgi vereyim;
6 Temmuz Salı gününe ait vaka sayısı 5299 ve vefat sayısı da 37 ☹ (bilgileri aldığım internet sitesi linki)
Yaz sıcakları Haziran ortaları gibi bastırsa da bugün evde hırka ile oturuyorum. Dün başlayan ve bugün artarak devam eder bir soğuk ve yağmur var. Haftasonuna kadar bu şekilde devam edeceği söyleniyor.
Okullar kapandı ve sınavlar yapıldı. Yavaş yavaş millet yazlığına geçti ama İstanbul boşaldı sanmayın. Mekanlar açıldığından beri ortalık cıvıl cıvıl. Biz ise henüz plan yapamadık.
Aaa bu arada geçen yazımda “umarım bir sonraki yazıda aşı bana da çıktı derim” yazmıştım. Sonunda aşı bize de çıktı. Peki gidip olduk mu? Hayır olmadık. Bu aşı mevzusu beni çok yordu. Öncelikle 10 gün evvel acillik oldum. (Detayları aşağıda yazacağım). Benim bünye biraz zayıf. Hava değişimleri ya da yer değişimleri beni çok etkiler. Tatillerde özellikle hasta olma eğilimim yüksektir. Gezi üzerine iş yaparken böyle bir hastalığımın olması tabi ki çok zorluyor ☹ neyse asıl olay hangi aşıyı olacağımız.
Corona aşısı sorunsalı
Sinovac (Çin aşısı/eski usul ölü virüs) ve Biontech (Alman aşısı/mRNA aşısı) arasında seçim şansımız var ama Avrupa şu an Sinovac’ı tanımamakta direniyor. Yani aşı kartı ile seyahat edebilmek için Biontech aşısı olmamız gerekiyor. Fakat Biontech de alerjik bünyeler için çok da önerilmiyor ☹ geldik yine benim alerjime. Bezdim valla.
Son zamanlarda yaşıtlarımıza da aşı çıktığı için, aşı olanları takibe aldım. İlk doz genelde daha az sorunlu. Ama 2. Doz ile sıkıntı artıyor. Yüksek ateş , halsizlik, bayılma, bilinç kaybı… Korkmuyorum dersem yalan olur. Alerji doktorum da zaten Sinovac öneriyor. İki ucu b.. değnek ☹
10 gün önceki hastalığımdan bahsedeyim. 4 Temmuz günü kardeşimin düğünü olacağı için son zamanlarda bir koşturma yaşıyorduk. Malum İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek de olay olur. Annem bana yakın oturduğu için taksi bulamadıkça yürüdüm. Yürüyüş olsun dedim. Evet dedim ama o sıcak günlerde yürüyüş sonrası soğuk suları da içince hastanelik oldum. En büyük korkum corona pozitif olmamdı.
Sonunda o çubuk benim de burnuma girdi. 1,5 yıl direndim ama düğün olacağı için riske girmeye değmezdi ve gidip test yaptırdım. Neyse ki negatif çıktı. Ama hem hastalık hem düğün derken aşıya sıra gelemedi. Artık bu hafta randevu almamız şart oldu.
Dünya’dan haberler
Gelelim azıcık Dünya haberlerine. İngiltere’de vakalar arttığı halde açılıma gitmeye başladılar. Sıkıntı büyüyecek gibi duruyor orada. Yeni peydah olan Delta virüsü ile birçok ülke baş edemiyor gibi sanki. Türkiye’de de 3 ilde görüldüğünü açıkladı Sağlık bakanımız. Eylül ya da en geç ekim ayında yeni bir kapanmanın bizleri beklediğine eminim. Olan bizim Almanya biletlerimize olacak ☹
Yaz tatili planları yapanlar ve hatta tatile gidenler artmaya başladı. Instagram hikayelerinden anladığım kadarıyla ne sosyal mesafe ne de maske kalmış. Herkeste ciddi bir rahatlama var. Bunun sonunda üzülen yine bizler olucaz diye çok korkuyorum.
Bu arada bu ay itibariyle aklımda deli projeler var. Birkaç video ve yayın ile geleceğim karşınıza. Projeler oturmaya başladıkça buradan ve kurtluyuzbiz hesabımdan bol bol duyuru yapacağıma emin olabilirsiniz 😊
Son olarak da Haziran ayının son haberini de vermeden olmaz. Aslında Mayıs ayında başlayan Sedat Peker videoları furyası, Haziran ayı ile birlikte ciddi anlamda şahlandı. Gündem birden karıştı. Corona unutuldu sanki. Bir süredir video gelmese de twitter üzerinden devam ediyor. Ayrıca Tosuncuk/Çiftlik bank da teslim oldu, Türkiye’ye geldi. Bakalım bu durumlar nereye doğru gidecek..
Herkese mutlu bir Temmuz dilerim.